![]() |
|
Антифенклуб на Шоуто на Трифонов antifan.edno.info |
![]() |
|
Инструменти по темата | Режим на показване |
![]() |
1660 Re: divena (1659) (click2open) | #51 |
Гост
Постове: n/a
|
Ами добре. Графа може да е имал такава песен - но само една. докато слави има страшно много такива. в онзи текст не виждам вулгарност, но той има много малко такива песни. айде да не ги изброявам колко такива селски песни е имал щото трябва да ги пиша цял ден.
|
|
![]() |
![]() |
1662 Re: Милен (1660) (click2open) | #52 |
Регистриран: 20.08.07
Постове: 266
|
Айде ние да не изброяваме стойностните песни че ще те заболи главата.
Ще дам няколка премера да ме разбереш. Цвете мое Ще ме видиш в нечия сълза паднала от горчива тишина! Ще ме чуеш в нечий тъжен глас като стон в песен от угаснал смях. В капки дъжд ще ме сбираш, жадно ще ме отпиваш и без дъх ще очакваш нощта! Светлина ще докоснеш, слънчев лъч ще откъснеш, като хляб на бездомник ме раздай! ПРИПЕВ: Добър вечер, скитнице! Добър вечер, мила моя! Прегърни ме, блуднице, целуни ме от неволя! Със треперещи ръце Милвам днес косите твои! Добър вечер, цвете мое! Цвете мое! Ще откриеш купища лъжи в две бразди под моите очи! Ще ти липсват и сълзите ми, в чужда скръб мене ли ще утешиш? В капки дъжд ще ме сбираш, жадно ще ме отпиваш и без дъх ще очакваш нощта! Светлина ще докоснеш, слънчев лъч ще откъснеш, като хляб на бездомник ме раздай! ПРИПЕВ:… Темна ли е мъгла паднала Темна ли е мъгла паднала, та не мога да те видам аз? Не е темна мъгла паднала, Нито черна нощ зачернила… Припев: Горо ле, отвори се, през тебе да преодя, клонете ти, вдигни си – в небето да ме качат. Юнаци, дружино ле, кога орли видите, юнаци, дружино ле, за мен да ги питате! Не е темна мъгла паднала, най си ти сама заплакала. Не е черна нощ зачернила, най ме скри земята, черната! Припев:… Айде ви, море, Верна дружина, Без вас далеко Път ще замина. Мен ме скри земята, черната и тревата, леле, росната – напоих ги с кръв от раните да ме скрият от душманите. Но земята, леле, черната, няма да те върне на мене… Един приятел Под звездите повървях, разни чудеса видях - искаш ли да си ги разделим? Мъничко любов събрах, малко болка, малко страх - искаш ли да си ги разделим? Искаш ли да оставя тук нещо и от мен? Горе бях и долу бях, сто живота изживях - искаш ли да си ги разменим? Вече много тайни знам, други - ти открил си сам, искаш ли да си ги разменим? Искаш ли да оставя тук нещо и от мен? Припев: Остане ли ми тук един приятел и моето сърце остава тук! Остане ли ми тук един приятел, ще остане тук и моето сърце! Пазя всеки миг щастлив, имам хиляди мечти - искаш ли да ти ги подаря? Всеки изгрев, всеки ден, всяко слънце пазя в мен - искаш ли да ти ги подаря? Искаш ли да оставя тук нещо и от мен? Припев:… И СЕГА НАЙ-КРАСИВОТО Широко затворени очи Очите ми ме молеха да спра да гледам. Очите ми твърдяха..., че съм луд. Луд за да ги карам да се взират и да те търсят там... Там, където отдавна не си и няма да те има... Очите ми казваха,че са те виждали и друг път. Че те познават много преди мен и знаят как бързо се променяш... И изчезваш... И няма смисъл ... Няма смисъл насила да ги карам да търсят ... във теб това, което нямаш, но което щях да видя. Не ги послушах и ги държах отворени. Когато ги затворих, беше късно... Защото бях те пуснал вътре в себе си и всичките ми думи и желания бяха приели формата на твоите движения... Сега, докато те изтръгвам от сърцето си, си мисля – не е ли смешно това, че докато гледах с отворени очи не забелязах нищо... и трябваше да ги затворя, за да видя... Очите ми ме молеха да спра да гледам. Очите ми твърдяха,че съм луд, за да ги карам да се взират и да те търсят там, където отдавна не си и няма да те има. И трябваше да ги затворя, за да видя... Посмейте да кажете че това не са страхотни песни. Достатачно ли ви или още искате! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
1663 Re: Malko_Slance (1662) (click2open) | #53 |
Регистриран: 25.08.07
Постове: 188
|
Аз бих добавила и това:
Да, ти не вярваш на никого и за теб болка е любовта. Знам много други раниха те с лъжи, замълчи, всичко без думи знам. Дай да избърша сълзите ти, тази нощ няма да си сама. Аз съм тук да стопя ледовете на страха, само чуй моите думи сега. Ела, ела, не си жена, която може да е сама. Ела, ела, при мен ела, за да превърнем в ден нощта. Не, не изчезвай в мечтите си, остани истинска с мен докрай. Няма друг, който знае какво желаеш ти. Няма друг, а аз те викам сега. Ела, ела, не си жена, която може да е сама. Ела, ела, при мен ела, за да превърнем в ден нощта. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
1664 Re: california (1663) (click2open) | #54 |
Постове: 324
|
Аз мога още много ...но мисля че тези са достатъчни...Иначе мога да изреждам до вдругиден..
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
1665 Re: divena (1664) (click2open) | #55 |
|
Ами Слави има хиляди прекрасни песни.Да утре може изброявам.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
1667 Re: divena (1654) (click2open) | #56 |
Регистриран: 28.02.07
Постове: 1 729
|
Какво по-точно ти се е случвало и от кой текст?
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
1668 Re: divena (1659) (click2open) | #57 | |
|
Цитат:
Ние като говорим, че пее простотии и чалга, имаме предвид точно тези песни - това, че ти ще извадиш и някоя по-нормална песен, не променя това. А и като гледам, ти само текстовете гледаш. А аз и музиката. Пусне ли ония дудуци, чалга ще да е - нали видя по-горе в определенията за чалгата, че по инструментите се познава. Изобщо оркестърът с тези инструменти е чалгаджийски. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
1669 Re: Malko_Slance (1662) (click2open) | #58 |
|
Първият текст е тъпотия - някакакви пресилено поетични неща, изсмукани от не знам къде.
Вторият - селяния - горо ле, юнаци, дружина, душмани ... А последното прави връзка с невиждащия Трифонов - на това ли му викате развлекателна музика? Трифонов няма НИТО една стойностна песен - повярвай ми, че ако имаше, щях да кажа. Лошото е, че няма и шанс да има - по всеобщо мнение не е добър певец, пък и му липсва визия. Антифеновете направо казват, че грачи. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
1670 Re: california (1663) (click2open) | #59 |
|
И всичко това, изпято от Трифонов - много вълнуващо, няма що.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
1671 Re: divena (1664) (click2open) | #60 |
|
Айде, няма нужда. Вместо да мъкнете от 9 кладенци вода, кажете нещо за нещата, които ви питахме - френската гимназия и доста други подобни простотии. Това - по отношение на текстовете, а за музиката изобщо не мисля да ви питам, понеже сте явно неразбиращи.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
1674 Re: УУУ! (1671) (click2open) | #61 |
|
За инструментите на Ку-ку бенд дори не си помисляй да споменаваш нещо. За такива инструменти могат да мечтаят музиканти от световна величина. За не знам кой път вече те моля да не се изказваш неподготвен.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
1676 Re: УУУ! (1668) (click2open) | #62 |
|
На теб проблема не ти е музиката, а Трифонов....
Щом за нещо като "Широко затворени очи" си готов да го наречеш Пошло, само защото е изпълнено от него.... Пожелавам ти бързо оздравяване.... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
1681 Re: california (1674) (click2open) | #63 |
|
Говорим не за качеството, а за вида на инструментите. На такива инструменти свири всеки мангалски оркестър.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
1682 Re: divena (1676) (click2open) | #64 |
|
Не съм казал, че е пошло, а е твърде тежко за развлекателна музика. Иначе е истина, че дори и добра песен, изпята от Трифонов, не е добре. Ако той спре да пее, музикалният свят ще си отдъхне.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
1693 Re: УУУ! (1682) (click2open) | #65 |
|
Това са най-красивите песни пяти някога.Я дай някой текст който според теб е стойностен да ти видим кретериите.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
1695 Re: Malko_Slance (1693) (click2open) | #66 |
|
По принцип оценявам песните по музиката, а не по текста. Защото текст без музика е нищо (трудно може да стане истински хит). А музика с обикновен текст може да стане хит. Важното е текстът да не е прекалено сериозен и да не е просташко-чалгаджийски и всичко е наред. Това е за развлекателната музика естествено.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
1696 Re: УУУ! (1695) (click2open) | #67 |
|
Разбрах те, и от тук нататък ще се опитам с теб на споря...Просто няма смисъл...Просто твойте критерии за качество са такива, каквито са и на 13 годишно дете...Брат ми наскоро мина тази възраст, но и той вече се заслушва в текстовете на песните и може да отдели стойностен текст от обисновен прост такъв...Независимо кой го пее....Сега прегледах музикалната му колекция, и сравнявайки го с тебе, детето има доста по-добър вкус от теб...И повярвай ми, в голявата му колекция почти липсват песни на Ку-Ку Бенд.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
1699 Re: divena (1696) (click2open) | #68 |
|
Ако си музикален олигофрен може и да не те интересува музиката, а само текста. Добре, че музикантите обикновено съчетават подходящ текст с подходяща музика, иначе сигурно щяхте да слушате велики текстове на аборигенска музика и да им се възхищавате. Обратното също важи за мен - ако музиката е стойностна, текстът е много вероятно да не е много калпав, така че за мен всичко е наред. Така или иначе никога не съм се заслушвал какво се пее в песните освен ако не е нещо натрапващо се.
За твое успокоение съотношението между едните хора и другите е някъде 50:50. Самият факт, че ти казвам това, трябва да ти говори, че съм се занимавал и по-рано с тези неща и знам какво говоря. Но, когато все пак се говори за музика, то мнението на тези, които оценяват песните по текста, би трябвало да е без значение по отношение на това кое е качествена музика. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
1701 Re: УУУ! (1699) (click2open) | #69 |
|
И двете са си важни за мен... Ама кво да те правя... Все си го обръщаш както ти е изгодно...
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
1702 Re: divena (1701) (click2open) | #70 |
|
Ама като ми се слуша нещо без да ми се слуша текст си пускам ЛАУРЕАТ - ей това е хубава музика, че не ме кара да слушам текст
П.П. И за да не питаш пак що го пиша отделно : При мен излиза нещо такова Правила за публикуване Ти можеш да публикуваш нови теми Ти можеш да публикуваш отговори Ти не можеш да прикачваш файлове Ти не можеш да редактираш мненията си А не ми се занимава с този форум за да разучавам сега как да си редактирам мнението |
|
![]() |
![]() |
![]() |
1705 Re: divena (1701) (click2open) | #71 |
|
Тогава защо си правиш прибързани оценки за някой, който не слуша текста, а главно музиката?
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
1707 Re: divena (1702) (click2open) | #72 |
|
Това може да се получи ако не си си активирала акаунта. Като се регистрираш, ти праща мейл с линк, на който трябва да натиснеш. Ако не го направиш, функционалността на форума е ограничена. Ако не си получила писмото, то може да е в СПАМ фолдера или изобщо да не си го получила заради филтрите. Някъде имаше линк за повторно пращане на активиращия мейл или може админа да ти го активира.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
1709 Re: УУУ! (1707) (click2open) | #73 |
|
УУУ!, искам да ми кажеш кой мангалски оркестър свири на орган?
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
1711 Re: divena (1696) (click2open) | #74 |
|
В интерес на истината Трифонов има една качествена песен - гавър версията на песента на Мариус Куркински Ти-ри-ри-рам - това обаче беше по времето на Ку-Ку, пък и това все пак не е тяхна песен. Някои гавъри обаче са им интересни - всичките обаче бяха все по времето на Ку-Ку.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
1712 Re: california (1709) (click2open) | #75 |
|
А ти ми кажи кой мангалски оркестър не свири на дудук? В колко от песните на Трифонов се свири на орган и в колко на дудук?
Впрочем повечето съвременни електронни свирки, от които даже и някои мангалски оркестри имат, могат да генерират звук на орган. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Инструменти по темата | |
Режим на показване | |
|
|