![]() |
![]() |
2004 | #1 |
Регистриран: 28.02.07
Постове: 1 729
|
![]()
Установи се, че има два вида античалгари - едните са такива, които слушат народна музика и смятат, че чалгата е отвратителна и съсипва народната музика, а другите, естествено, не слушат народна музика и смятат, че чалгата е отвратителна, защото е носител на народната музика и я прокарва, поради което те я мразят.
Безсмислено е да казвам, че двата вида античалгари теоретично имат несъвместимост помежду си. Но така или иначе, чалгата е зло, което трябва да бъде премахнато. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
2280 Re: УУУ! (2004) (click2open) | #2 |
Регистриран: 18.09.07
Постове: 214
|
Моето мнение е, че чалгата е носител на ориенталска субкултура, а не на българска народна музика! Някои се опитват да ги мешат, но това води до оскверняване на народната музика !
Нормално е всеки народ да си има фолклор, както швейцарците примерно имат тиролци и прочие... Българската народна музика има своята уникалност и никой не твърди, че обазетлно трябва да се слуша от всички и редовно! Виж за чалгата, тя определени носи простотията на най-дебилните племена, през цигани, турци и всякаква друга ориенталска изостаналост Примерно в българската музика танцът е с гордо вдигната глава и изправен гръбнак, символ на горд човек, което говори, че българите в миналото са имали свойте постижения и са били културун народ! Контраста при ориенталщината е в това, че се наблюдава гънещ се човек под звука на начупени ритми, вартящ таза, задните и предните си части, пошъл танц на хора със слаба култура, предполагам сте виждали т.н. гюбеци! Българите може да нямат кой знае какви постижения в близък исторически план, но никога не са се докарвали, до такава простотия като сега. Дори по турско хората са гледали да изучат децата си най-напред, винаги интелигентния, моралния и успелия човек е бил за пример и хората са се стремяли към този образ малко или много! Сега примера за преуспял човек е общо взето престъпника и простака, а културния човек е унизен и осмян, причините ги знам, но това е за друга тема |
|
![]() |
![]() |
![]() |
2285 Re: :P (2280) (click2open) | #3 |
|
А колко процента от швейцарците слушат тяхната си народна музика? Младите швейцарци слушат DJ Bobo, а не някакви небивалици.
А иначе за мен като страничен наблюдател, приликите между българската народна музика, циганската и ориенталската, са повече отколкото разликите. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
2303 Re: УУУ! (2285) (click2open) | #4 |
Регистриран: 18.09.07
Постове: 214
|
Немисля, че си страничен наблюдател, ти просто не харесваш българската музика, което аз приемам, всеки има право на свой вкус и избор!
Но все пак съм сигурен, че ако би имало шанс чалгата да се изкорени за сметка на българската народна музика ти би избрал по-малкото зло, в твоите очи, което би било признание, че ти намираш разликите! Аз слушам твърде рядко българска народна музика и при това ако случайно попадна на нея някъде, бих го нарекъл ,че се заслушвам! Чувствам я скъпа,по някакъв начин, въобще не е ежедневната музика, която слушам, просто я възприемам като част от България , която аз обичам! Не смятам, че и на теб България ти е безразлична, т.к. по постовете ти съдя, че и теб по някакъв начин те боли от цялата пошлост и беззаконие, което се вихри! Така, че може би индиректно, ти също държиш на българската култура! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
2304 Re: :P (2303) (click2open) | #5 |
|
Не е само българската народна музика - не харесвам и шотландската, немско-швейцарската, както ти ми напомни и вероятно и други народни музики. Просто съм съвременен човек, който не носи цървули.
Аз ще съм доволен ако чалгата се изкорени, защото тогава се връщаме на положението от края на 80-те и началото на 90-те, когато чалга още нямаше. А по дискотеките никой не си е и помислял да пуска хорА. А по радиата такива неща се пускаха много ограничено и бих казал, по предварително определена схема, която ако липсваше, въобще нямаше да се пускат. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Инструменти по темата | |
Режим на показване | |
|
|