![]() |
|
Дискусия за забраната на ДПС bezdps.edno.info |
![]() |
|
Инструменти по темата | Режим на показване |
![]() |
2389 | #1 |
Гост
Постове: n/a
|
![]()
Аз смятам, че подходът за неутрализирането на ДПС трябва да е друг:
Партията ДПС да бъде подложена на тотална изолация - от хората, от журналистите и от останалите политически партии и да бъде изобличавана във всичко, каквото прави или е направила досега. Доводи: Ако просто така се забрани ДПС, без очевиден повод, или ще се регистрира нова партия със сходно поведение, или по-радикално настроените нейни членове ще минат в нелегалност - ще противодействат с атентати и т.н. Нейната забрана може да се осъществи на един по-късен етап, но според мен не трябва да се започва с това. Най-малкото трябва да се намери основателен повод. Аргументът за нейната противоконституционност според мен _вече_ е невалиден - там има немалко етнчески българи - до един предатели и измекяри. Трудно ще бъде да се докаже, че това е етническа партия. Така че, трудно ще може да се забрани просто така. Ако горното е вярно, тогава остава Вариант Б: Съкращението "ДПС" трябва да се превърне в мръсна дума и лидерите на тази партия трябва да се превърнат в персона нон грата. На практика, това и сега е така, само че сред обикновените, нормалните хората. Едва ли има нормален българин, у когото произнасянето на "ДПС" да не буди друго, освен отвращение, а лицата на лидерите на тази партия да не са сред най-омразните. Само че това не е така сред поне две групи хора, които са много важни: - журналисти - една голяма част от тях се отнасят с някакво мазно угодничество към Доган и останалите бандити. - политици - важи същото, както и за журналистите. Ето към тях трябва да бъдат насочени усилията, да се направи всичко възможно да се издигне канонада от недоволство към ДПС на всички равнища. На най-ниското - при хората, то е формирано. Това трябва да е съпътствано с тоталното изобличение на ДПС и далаверите му. Едновременно с това на мюсюлманите и циганите трябва да бъде обяснявано и говорено и то внимателно, за да не се получи, че кампанията е насочена срещу тях. Съдът също трябва да се включи тук. Не вярвам да няма поне един прокурор, който да не е измекяр и да не копнее да провери Догановите истории. Такъв масиран натиск ще доведе до грешки от тяхна страна, може да доведе и до атентат, или опит за такъв. Ако такъв бъде осъществен, то той трябва да бъде начало на кампания за обявяването на ДПС за терористична организация. Това ще е нейният край. |
|
![]() |
![]() |
2407 Re: Найден (2389) (click2open) | #2 |
Регистриран: 28.02.07
Постове: 2 620
|
Подобно нещо се говореше още преди 17 години. ДОКАЗА СЕ, че е било неправилно. Нищо от тези неща не се случи - нямаше изолация, няма медийна изолация, а точно обратното, няма изобличения; за Ахмед Доган се говори като за "най-добрия политик", а партията разширява позициите си вместо напротив. Казваш да се забрани на по-късен етап. За мен този етап вече настъпи. В тази държава трябва да се докаже, че нормалните хора имат думата.
Дали ДПС е терористична организация - организация, издигаща паметник на терористи, е терористична! Тя е наследник на терористична организация! http://edno.info/f/showthread.php?p=920#post920 Юридически поводи за забраната на ДПС или за нейното разпускане има: ДПС нарушава закона и следва да бъде закрита! - но къде е прокурорът тук? В горната тема от първия линк питаме къде са адвокатите - оказва се май, че всички прокурори и адвокати са измекяри и турци. Така излиза! Снишават се, защото очакват, че "отгоре" ще им наредят да не се занимават с това. Или няма да им осигурят охрана и се страхуват. Всички помним как беше отказана регистрация на партия КуКу - с измислени юридически мотиви - това показва, че ако има воля, винаги има начин!! Значи няма воля, а няма воля, защото редица демократи промиват мозъците на хората с неверни неща, каквито и ти впрочем пишеш. Ако се регистрира отново под друго име - отново отказ за регистрация като с партия КуКу или с някои македонистки партии, на които също беше отказано!! Ама щели радикалните членове да започнат да тероризират - ами тогава борба с терористите! По тази логика, дай да направим и партия на мутрите и организираните престъпници, че иначе, видиш ли, щели да ни тероризират нелегално, пък като ги легализираме всичко ще е наред!? Що за глупост? Има закони и те трябва да се прилагат! Освен това предлагам ако има компромати, годни за дела срещу българи, преминали към ДПС като Данчо Ментата, Йордан Цонев и др. - задължително да се задействат и това да бъде сигнал към всички останали българи да не си помислят да ходят в ДПС. За мен няма съмнение, че ДПС трябва да бъде забранена. Освен това е нужно достатъчно високо вдигане на бариерата за влизане в парламента, несъмнено задължителното приемане на ДОИП и др. Но това, което ти казваш - медийна изолация и не знам какво си, е пробвано и не работи! Освен това българите и без това не гласуват за ДПС - те гласуват за други, които после правят коалиции с ДПС или въобще не гласуват. А турците с никаква медийна изолация на ДПС няма да ги накараш да не гласуват за тях. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
2449 Re: GlobalLeader (2407) (click2open) | #3 |
Гост
Постове: n/a
|
![]()
Аз казах какво ще се получи, ако просто така забраниш ДПС. Ти, както виждам, не отричаш, че атентати, регистрация на друга партия и т.н. може да има, но смяташ, че тази цена е платима. Ао няма друг начин, хубаво, но дали няма?
Аз предложих мирен път, но ти твърдиш, че онова, което написах е пробвано и не работи. Аз не съм убеден в това - не помня някога да е имало медийна изолация, изолация в политически аспект, изобличение на ДПС, поход на съдебната система към далаверите там... Можеш ли да се обосновеш кога е било прилагано това и въз основа на какво се е доказало, че не работи? |
|
![]() |
![]() |
2454 Re: Найден (2449) (click2open) | #4 |
Регистриран: 28.02.07
Постове: 2 620
|
Въпросната цена е по-ниска отколкото цената, която се плаща в момента, макар и по мирен начин. Управлението на ДПС още от началото на прехода е равносилно на война. Милион българи бяха "доброволно" изселени от родната им страна - поради бедност те я напуснаха. Възродителният процес в сравнение с това е нищо и всеки българин би трябвало да го предпочете пред това, което стана със самите българи. Но мозъците им бяха промити и така изселването им се случи на самите тях понеже са много "умни". Колко хора се самоубиха, измряха от глад и студ, липса на пари за лекарства и нормално здравеопазване? Това са реални жертви и всичко това е следствие от допускането на ДПС във властта. Виж даже сърбите след реална война сега са по-добре по доходи. Ако още навремето категорично беше отказана регистрацията на ДПС или тя беше забранена, те щяха да знаят, че и друга партия да регистрират, ще стане същото. Как така може да забранят македонската партия и партия КуКу, а да не могат да забранят ДПС - от Турция ли ги е страх? Вече страната е в НАТО и ЕС - крайно време е партията да се премахне. Това, което се случи през този преход беше плащане на рекет, но много, много скъп и е време рекетьорите да влязат в затвора вместо да получават ордени.
Това, което ти си предложил, как ще се осъществи - медиите нали са свободни - ще ги цензурираме централно ли? Казах, че вече е пробвано в смисъл, че подобни предложения и успокоения е имало и преди време, но всичко това е нереалистично и на практика не се е изпълнило. Т.е. и твоето предложение ще се "изпълни" също толкова - то е нереалистично - как ще накараш всички медии да не пишат за ДПС, да не отразяват БКП по телевизията например (понеже и това също трябва да бъде направено)? Ето виж в днешно време какво се случва: Гоце свика медийния слугинаж на инструкция за изборите |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Инструменти по темата | |
Режим на показване | |
|
|