![]() |
![]() |
1946 | #1 |
Регистриран: 28.02.07
Постове: 2 620
|
![]()
Забелязали ли сте, че като цяло слушащите поп, диско, рок, метъл са дясноориентирани/демократи, а слушащите чалга и народна музика гласуват за БКП/БСП?
Досега практически никоя БГ естрадна поп/рок група не е свирила на митинги на комунистите и са им отказвали и винаги са свирили за демократите, а в това време на червените митинги се пуска народна музика, чалга или Азис за консолидиране на селяните? Е, как да не се потвърди още веднъж значението на културата и музиката за развитието на цялото общество? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
1949 Re: GlobalLeader (1946) (click2open) | #2 |
Гост
Постове: n/a
|
Това е пълна глупост и въбоще няма такова правило
И да твърдиш, че ако някой българин слуша истинска българска народна музика, тази на дедите му, е чалгар или комунист, е пълен, ама пълен абсурд |
|
![]() |
![]() |
1950 Re: Гост (1949) (click2open) | #3 |
|
Да кажем, че ти примерно слушаш народна музика. Ако не е тайна, за кого си гласувал на изборите досега (всичките)?
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
1960 Re: GlobalLeader (1950) (click2open) | #4 |
Гост
|
Това не бих споделил, но никога през живота си не съм гласувал за БСП, нито ще го направя!
Въпроса обаче е в това, че традиционна българска музика, без основание се слага до чалгарската ориенгалщина! Такаслед първия абсурд, следва втори, харесваш си родната музикла , оттук следва си комунист |
|
![]() |
![]() |
1964 Re: Гост (1960) (click2open) | #5 |
|
След като не даваш информация, не мога да ти отговоря - ти, примерно, може да си от негласуващите, което пък не е много по-различно от това да гласуваш за комунистите.
Чалгата се слага до т.нар. народна музика от хора, които не понасят нито едното, нито другото и така им е по-лесно да обобщават. В крайна сметка чалгата се базира на народната музика и това е, което ние не харесваме без да коментираме текстовете и т.н. Според мен чалгата е начин, по който народната музика мимикрира, за да оцелее - като се смесва с други стилове, защото преди никой не е слушал бабешката народна музика, а след това млади хора прослушаха чалга. Както и да е - колкото и да е сложна и развита, народната музика си остава нещо назадничаво, което трябва да остане в миналото, както цървулите и турското робство. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
1972 Re: GlobalLeader (1964) (click2open) | #6 | |
Гост
|
Цитат:
Определено не съм съгласна. Автентичната фолклорна музика не е и не може да бъде назадничава. Във културата на всяка нация има такава музика и е срамота да се отричаме от нея. Още повече, след като по цял свят българската народна музика се приема и харесва, редките концерти преминават пред препълнени зали, лично съм имала възможност да се убедя. Разбира се, чалгата е отвратителна и тотално съсипва народната музика и именно заради това трябва да бъде отречена и заклеймена, не толкова заради пошлите текстова, а заради гаврата с фолклора. |
||
![]() |
![]() |
1974 Re: Гост (1972) (click2open) | #7 |
|
В културата на всяка нация има най-различни ценни или безстойностни неща. Аз, примерно, никога не съм се присъединявал към тази "музика", та да се отричам от нея. Така че за мен въпросът не стои. То, и от цървулите сигурно е срамота да се отричате. А това, че някъде някой евентуално харесвал такава музика, се дължи повече на рекламата и промиването на мозъци от други българи, пък и какво значи "препълнени зали" - залата винаги се съобразява с потенциалната публика - малка зала - препълнена зала; количеството не значи качество. MTV също бълва безстойностна музика и се гледа от много хора, но това не я прави стойностна. Въпросната народна музика е носител на робско съзнание и манталитет, от които колкото по-бързо се очистят българите, толкова по-добре, защото робството е в съзнанието.
И шотландската народна музика с гайди е назадничава. Но понеже не ми надуват всеки ден главата с нея, не ми пречи особено. Така трябва да се минимизира и българската народна музика, а и ако изчезне напълно и остане само по архивите, загубата няма да е голяма, а само ползи ще има. А чалгата за вас може да е отвратителна, защото "съсипва" народната музика, а за нас тя прокарва народната музика и затова е отвратителна. Т.е. мразим чалгата поради съвсем, коренно различни причини. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
1986 Re: GlobalLeader (1950) (click2open) | #8 |
Регистриран: 20.08.07
Постове: 324
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
1997 Re: divena (1986) (click2open) | #9 |
|
Как да анализирам и да ти отговоря като не казваш за кого си гласувала? Може да не си гласувала за никого, пък това също е глас за БКП/БСП. Ако си гласувала за мадридския измамник - това също е глас за БКП.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
4897 Re: GlobalLeader (1997) (click2open) | #10 |
Гост
|
Добре,виждам мразиш ДПС,БСП,НДСВ,а защо немразиш и другите боклуци ДСБ,СДС.Всички окрадоха държавата.И тия в момента тъпанари и тия десните и те.Всичко са едно.
|
|
![]() |
![]() |
4898 Re: Нерегистриран (4897) (click2open) | #11 |
|
Напоследък и тях ги мразя, но не толкова, защото те не са грабили като БКП, ДПС и мадридския измамник. Костов завари страната в положение на национална катастрофа, предизвикана от комунистите и я остава в отлично за тогавашното положение състояние - беше по-напред от Румъния и щеше да влиза в ЕС отделно от нея, но като дойде мадридския измамник за два мандата Румъния изпревари доста нас и сега там примерно учителите получават по 1000 евро, а нашите - 300. Да се казва, че всички са боклуци, и то еднакви, е пълна глупост, защото винаги води до това да управлява по-голямото зло.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Инструменти по темата | |
Режим на показване | |
|
|